Notícies

Guanyadores del 7è Concurs de Fotografia del CCPAE

La setena edició del Concurs de Fotografia de Producció Ecològica de Catalunya ja té les dotze fotografies guanyadores. Del total de 123 instantànies presentades, el Jurat n’ha escollit les dotze que es repartiran pels mesos de l’any al calendari ecològic 2018 del CCPAE. El Consell ha organitzat aquest Concurs per setè any consecutiu, que enguany reparteix 1.200 en premis.

La participació estava a tots els operadors inscrits al CCPAE, però també s’acceptava la participació d’aquelles persones, professionals o aficionats/des que no estiguessin inscrits però sí interessats a participar. El termini de presentació de fotografies ha anat de juny a mitjans d’octubre.

Totes les fotografies havien de tenir la producció agrària ecològica com a temàtica central, i l’explotació, la superfície, la varietat vegetal, la raça animal, l’aliment o producte fotografiat havia d’estar certificat pel CCPAE.

Aquesta iniciativa, que ja supera les set edicions, pretén incentivar la participació del sector ecològic en la configuració del calendari anual del Consell i premiar la iniciativa d’aquells/es que difonen la producció agrària ecològica al territori.

El Jurat del 7è Concurs de Fotografia del CCPAE ha emès el seu veredicte, resultant guanyadores les fotografies següents:

 

Gener
GEL QUE SALVA EL GEL
Flors i branques de pomera envernissades de gel pel rec per aspersió.
Autor/a: Sergi Ricart Ibars
Operador/a inscrit: CT/3861/P Xaver Farré Sahún
Lloc: Llesp, El Pont de Suert (Alta Ribagorça)

Febrer
LES MANS DEL FORNER
El forner forma les peces dels pans de pagès.
Autor/a: Nicolay Hristov
Operador/a inscrit: CT/3603/E Nicolay Hristov Kambarev
Lloc: Sabadell (Vallès Occidental)

Març
TEMPS DE TORNAR A CASA
Vaca a gran alçada ben avançada la tardor.
Autor/a: Manel Beneria Farrero
Operador/a inscrit: CT/949/P Manel Beneria Farrero
Lloc: Solana de Contraix, Aigüestortes, Boí, La Vall de Boí (Alta Ribagorça)

Abril
DISFRUTANT LA POSTA DE SOL
Els pollastres gaudint de les últimes hores del dia.
Autor/a: Àngel Jufré Segalés
Operador/a inscrit: CT/2123/PE Santi Serrabassa Puntí
Lloc: Sentfores, Vic (Osona)

Maig
CERCLE DE LLAVORS
Mostra de diferents llavors: cigrons, llentia vermella, arròs basmati, azuki, mill i soja verda.
Autor/a: Irene Parra Pérez
Operador/a inscrit: CT/48/E Francesc Parra Just
Lloc: Asana, Montferrer i Castellbò (Alt Urgell)

Juny
BLEDES MULTICOLORS
Espectaculars colors els d’aquestes bledes multicolors. De gust súper suau!
Autor/a: Alba Iglesias Servitja
Operador/a inscrit: CT/2238/PE Alba Iglesias Servitja
Lloc: Cal Masses, Sant Salvador de Guardiola (Bages)

Juliol
PARTITURA NATURAL
Les prunes mirabolà maduren cada una al seu ritme, creant les notes per la cançó de benvinguda a l’estiu.
Autor/a: Carles Valls Junyent
Operador/a inscrit: CT/1662/PE Joan Raventós Millaret
Lloc: Illa de’n Massana. Els Hostalets de Pierola (Anoia)

Agost
LES PRIMERES PATATES
Camp de patates situat en un entorn de muntanya, ideal per a respirar aire pur alhora que es contempla el paisatge.
Autor/a: Jordi Barbé
Operador/a inscrit: CT/4161/P Joan Barbé Betriu
Lloc: Ribera d’Urgellet (Alt Urgell)

Setembre
VEROLAT
Els colors del raïm quan madura lentament.
Autor/a: Pili Sanmartín Ferrer
Operador/a inscrit: CT/3464/P Ferrer Escoda, SL
Lloc: Celler Bàrbara Forés, Gandesa (Terra Alta)

Octubre
INSTANTS MÀGICS SOTA ELS AMETLLERS
La llum de la posta de sol entre els ametllers, a punt per a la collita.
Autor/a: M. Mar Campano
Operador/a inscrit: CT/4432/P Aran Reguant Jové
Lloc: Bràfim (Alt Camp)

Novembre
LES OLIVERES QUE PLOREN
L’aigua que brilla amb el sol i que ho fa especial.
Autor/a: Soni Reuveni Garcia
Operador/a inscrit: CT/1305/PE Helga Harbig Cerezo
Lloc: Biopaumerà, Rasquera (Ribera d’Ebre)

Desembre
CABRIT ARRAULIT
Cabrit dormint, després de mamar, a dins del corral.
Autor/a: Prem-Pau Puig Barbena
Operador/a inscrit: CT/4125/P Prem-Pau Puig Barbena
Lloc: Can Torrent, Mieres (Garrotxa)

70 concursants i 123 fotografies certifiquen l’èxit de participació del certamen fotogràfic del CCPAE

El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica tanca el període de participació al 7è Concurs de Fotografia de Producció Ecològica de Catalunya amb 70 concursants.

Un total de 123 fotografies opten a ser les escollides per il·lustrar els mesos del Calendari Ecològic del CCPAE per al 2018. El Consell ha rebut amb alegria l’alta participació d’enguany i remarca la varietat i la qualitat de les instantànies presentades.

El proper divendres 27 d’octubre es comunicarà la decisió del Jurat pels canals oficials de l’entitat. Aquest Jurat està compost per un Comitè de preselecció de tres persones que fa una tria aplicant els criteris establerts a les bases del Concurs, i un Jurat de 7 membres que decideix quines són les 12 fotografies guanyadores i els mesos on es col·locaran al Calendari.

El 7è Concurs de Fotografia de Producció Ecològica de Catalunya repartirà 1.200 euros en premis

El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) convoca el seu 7è Concurs Fotogràfic, que passa a anomenar-se ‘Concurs de Fotografia de Producció Ecològica de Catalunya’.

L’edició 2017 del Concurs estrena web propi i incrementa fins a 100 euros el premi per a cadascuna de les 12 fotografies guanyadores, és a dir, repartirà 1.200 euros entre les persones premiades. El període de participació al concurs comença divendres 30 de juny i finalitza diumenge 15 d’octubre de 2017.

El Concurs està dirigit a tothom que estigui inscrit al Registre d’operadors del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, i també a aquelles persones, professionals o aficionats/des que no ho estiguin, però que justifiquin que la temàtica de la fotografia és la producció agrària ecològica. L’explotació, la superfície, la varietat vegetal, la raça animal, l’aliment o producte fotografiat ha d’estar certificat pel CCPAE.

El/la participant ha de ser l’autor/a de la/es fotografia/es. No s’acceptarà la participació a través de tercers. No poden participar ni el personal del CCPAE, ni els membres de la Junta Rectora ni els membres del Jurat. Tampoc ho poden fer els seus familiars.
Aquelles persones que vulguin participar tenen a la seva disposició les bases del Concurs. Hauran d’omplir i enviar el formulari de participació en línia.

Es podran presentar un màxim de dues fotografies originals i inèdites per persona participant. Un jurat tècnic nombrat pel CCPAE serà l’encarregat de seleccionar les fotografies que seran incloses al mesos del tradicional calendari anual del Consell.

L’objectiu d’aquest concurs és el d’implicar el sector ecològic català en la configuració del Calendari Ecològic, i premiar la iniciativa d’aquelles persones que volen difondre la producció agrària ecològica a casa nostra.

 

Bases i premis

Participa

Fotografies del Calendari Ecològic 2017

Les 12 fotografies guanyadores del 6è Concurs Fotogràfic del CCPAE es van escollir d’entre més de 140 instantànies presentades, i cadascuna d’elles va encapçalar un mes de l’any al Calendari Ecològic 2017 del CCPAE.

El CCPAE porta organitzant aquest Concurs des de l’any 2012, i l’edició del 2016 va ser la primera amb premi econòmic per a les fotografies escollides.

La participació estava oberta a tots els operadors inscrits al CCPAE, però també s’acceptava la concurrència d’aquelles persones, professionals o aficionats/des que no estiguessin inscrites però sí interessades a participar.

Totes les fotografies havien de tenir la producció agrària ecològica com a temàtica central, i l’explotació, la superfície, la varietat vegetal, la raça animal, l’aliment o producte fotografiat havia d’estar certificat pel CCPAE.

Amb aquesta iniciativa, ja consolidada i que ja ha superat sis edicions, es pretén incentivar la participació del sector ecològic en la configuració del calendari anual del Consell i premiar la iniciativa d’aquells/es que difonen la producció agrària ecològica al territori.